Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Sociala medier 2021

25 mars, 2021

Vi på Digitalpartner har sammanställt en lista över sociala medier 2021. Missa inte detta!

Det existerar sociala medier efter färg och smak så det är kanske inte så konstigt att du inte har koll på alla. Därför har vi sammanställt korta beskrivningar av dem största och dem du och ditt företag behöver ha koll på.

Facebook

Du känner säkert igen Facebook. Kanske har du spenderat oändlig många timmar på att kolla kattvideos, sålt någonting eller läst tips i många olika grupper som Facebook har. Facebook erbjuder det mesta i dagsläge.

Det går att sälja saker som privatperson till andra privatpersoner. Men du som företag kan också sälja dina produkter och tjänster på Facebook. Det går även att köpa annonsering.

Det är inte heller ovanligt att ditt företag har en egen sida på Facebook där dina kunder kan ställa diverse frågor eller kanske klaga på någonting som de har varit missnöjda med. Iblanda funkar det dessutom bättre att kontakta företagen på Facebook i jämförelse med deras egna hemsidor. Men det är självklart olika.

Möjligheterna är väldigt stora med Facebook så det är absolut inte konstigt att det är ett av sociala medier att ha koll på 2021.

Instagram

Från att vara en social media där användarna la upp bilder på mat blev Instagram den populäraste sociala medier på några år.

På Instagram kan du endast publicera bilder eller videos. Till skillnaden från Facebook där du kan publicera inlägg som består av endast text. Även på Instagram finns det möjlighet att sälja produkter och tjänster som företag. Du kan även köpa digital marknadsföring.

Även här finns det privatpersoner och företag.

Linkedin

Det sociala mediet som främst riktad mot det professionella. Det är många rekryterare som använder LinkedIn för att hitta potentiella medarbetare. LinkedIn är det perfekta sociala mediet om du är på jakt efter ett nytt jobb. Då du kan visa upp dina färdigheter och erfarenheter.

Är du eller ditt företag på jakt efter nya medarbetare så är LinkedIn the place to be och är ett av dem viktigaste sociala medier 2021.

Precis som Facebook är det möjligt att lägga upp inlägg som är enbart text. Det är också möjligt att lägga upp bilder och videos. Det är inte så vanligt att företag säljer produkter på LinkedIn. Snarare att man marknadsför sitt företag och skapar marknadsvärde.

LinkedIn är det företag som också erbjuder olika medlemskaper för olika typer av ändamål. Det finns profiler för rekryterare eller profiler som är anpassade för dig som är på jakt efter en ny arbetsplats.

En fördel med LinkedIn är att du kan direkt makrnadsföra dig mot exempelvis chefer eller VDer på andra företag. Det går att välja marknadsförigen mot brasch eller yrkesbefattning.

En mindre nackdel är att det att CPC är i snitt dyrare om man jämför ovannämnda Facebook och LinkedIn.

olika sociala medier digitalpartner

Pinterest

På senare tid har allt fler företag börjat upptäcka Pinterest som en sida för marknadsföring. Pinterest går på att skapa mood boards.Det går att följa anda konton för deras mood boards. På Pinterest kan du hitta allt från inspiration till din trädgård till hur man bygger saker.

Pinterest är unik på sitt sätt att det är det sociala mediet som erbjuder visuell sökning. Varför är det så viktigt? Jo för att 62% av Z generationen och millennials säger att de önskar kunna söka visuellt. Dessa grupper utgör en väldigt stor antal användare på nätet och du vill inte gå miste om de som potentiella kunder.

Pinterest själva säger att 55% av deras användare letar specifikt efter produkter att köpa.

Personligen skulle jag våga påstå att Pinterest passar dig som har ett företag inom heminredning, blommor, möbler kanske även snickerier som riktar sig åt platsbyggda möbler som har fina detaljer. Det viktigaste är att kunna ta fina bilder på dina produkter för att kunder ska bli intresserade.

TikTok

TikTok är nog det enda sociala mediet som väcker känslor. Det har varit snack om att Kinesiska staten har använt appen för att spionera på folk. Vissa tror att det är en app för barn. Men saken är den att Sveriges största TikTok har fler följare på TikTok än Bianca Ingrosso har på Instagram tillsammans med Therese Lindgrens följare på Youtube.

Låt mig förtydliga. TikTok är inte för barn. TikTok är definitvt den sociala mediet att ha koll på 2021. Du som företag har möjlighet att marknadsföra dina tjänster precis som på alla andra medier.

Det finns olika undersökningar som visar att hela 61% av TikTok användarna tenderar att köpa de varumärken de ser annonserade. Hela 52% skulle köpa produkter för att kunna bli en del av gruppen som byggs runt den produkten.

För er som aldrig varit inne på TikTok. Det bygger på att du ska lägga upp videos med roliga effekter och musik. Så inte mer avancerat än så.

Sociala medier 2o21 för ditt företag

Ditt företag behöver sätta upp nya digitala strategier för att hänga med de socila medier hela tiden. Det viktigaste är att du vet vilka dina potentiella kunder är och var de gillar att umgås.

Låt mig att nämna Clubhouse som vi skrev om förra veckan. Clubhouse saknar möjlighet att erbjuda företag betald marknadsföring. Däremot kan du som privat person skapa värde för ditt företag. Prata med andra vilka fördelar ditt företag kan erbjuda i rätta forum och dela av din erfarenhet och expertis.

Kan även passa på och tipsa dig att läsa vårt inlägg om Social selling om du ännu inte gjort det. Alltid bra med repetion!

Det kan vara en fördel för att ha fler kontor för olika sociala medier. Men då är det otroligt viktigt att du lägga upp innehållet som passar respektive mediet.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Copyright © 2024  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram