Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Clubhouse - det nya sociala mediet

15 mars, 2021

Alla pratar om den nya appen Clubhouse. Den nya sociala mediet har blivit en stor trend i Sverige, men vad Clubhouse är? Hur fungerar den och vilka är det som kan använda appen? Här kommer svaren, häng med!

Vad är Clubhouse?

Clubhouse är ett nytt sociala medier som bygger helt på röstsamtal mellan användare. Appen beskrivs som en blandning mellan samtal, konferens och live podd. Clubhouse har funnit sedan våren 2020 men slog först igenom i Sverige under januari 2021.

Hur fungerar Clubhouse?

Clubhouse skiljer sig åt från andra sociala medier. För att kunna använda appen behöver man få en inbjudan. Du kan inne i Clubhouse skapa eller gå in i samtalsrum och därigenom prata med andra användare. När man skapar ett samtalsrum kan man välja om det ska vara öppet, halvöppet eller stängt. I stängda rum kan endast utvalda användare vara med.

På startsidan inne i appen ser användaren vilka rum som är öppna och kan då gå med i rummen.

Vad är ett rum?

I rummen pågår olika diskussioner. När du går in i ett rum hör du konversationen som pågår, så länge du endast lyssnar så hörs du inte. Det är först om du vill säga något och bli insläppt av moderatorerna som du kan prata. Moderator är den som startade rummet och som styr vilka som får vara på "scenen". De användarna som får vara på "scenen" kan precis som moderatorn prata fritt.

Clubhouse genomgang Digitalpartner

Vilka kan använda Clubhouse?

Just nu är Clubhouse endast tillgängligt på App Store. Det betyder att det i nuläget endast är iPhone användare som kan använda appen. Enligt skaparna av Clubhouse så ska dem jobba på att få appen även till Android, så det finns hopp!

Clubhouse och GDPR

Den senaste tiden väckts frågor kring om Clubhouses regler är förenliga med EU:S datalagar. Det är just nu oklart hur Clubhouse lagrar samtal och information i appen och en tysk datamyndighet granskar nu Clubhouse och hur den data som samlas in används.

För att bjuda in personer till appen behöver Clubhouse tillgång till din telefonbok. Det innebär att appen får tillgång till uppgifter om personer som inte samtyckt till eller är medvetna om att deras information delas med Clubhouse.  

Clubhouse själva säger att samtalen sparas i syfte att kunna granska användare som bryter mot deras gemenskapsregler.

Vad ska man ha Clubhouse till?

Det är många som undrar vad vi ska med ytterligare ett sociala medier till. Clubhouse skapar möjligheter för människor att samtala med andra som man annars aldrig hade fått kontakt med. Genom att det ständigt dyker upp nya diskussioner finns det alltid nya samtal att ta del av.

Hur du väljer att använda Clubhouse är helt upp till dig själv.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Företagarna representerar över 60 000 företag över hela Sverige, deras mål är att ge företag bättre förutsättningar att lyckas. Vi är medlemmar för att vi anser välmående företag gynnar både Sverige & befolkningen.

Handelskammaren Mälardalen är en organisation som företräder regionens företag både lokalt och internationellt. Vi är medlemmar för att stötta deras arbete och för att bredda vårt nätverk.

Nyföretagarcentrum i Örebro är en organisation som hjälper nya företagare från affärsidé till fungerande bolag. Vi är medlemmar för att stötta tillväxten av nya bolag i Örebro Län.

Örebro Hockey spelar i Svenska Hockeyligan (SHL)  och kämpar för sin första SM-titel. Vi sponsrar Örebro hockey för stödja idrotten i Örebro Län.

Copyright © 2023  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram