Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Att lyckas med e-handel

11 mars, 2021

Kul att du är tillbaka och vill läsa mer om e-handel men framför allt hur du lyckas med e-handel.

Del nummer tre handlar helt enkelt om hur du lyckas med din e-handel. Första delen handlar om vad du behöver tänka på när du planerar att starta e-handel. Andra delen handlar om vilka bitar du behöver överväga när du ska välja plattform för din e-handel. Detta är tredje och sista delen.

I tredje delen kommer du att få lära dig om följande:

  • Sökordanalys
  • Att välja namn
  • Att bygga kundbas

Så vad krävs det för en lyckad e-handel? Vi kan börja med det enkla.

Sökordsanalys

Här kommer den riktiga utmaningen. Du behöver analysera olika sökord som används av din målgrupp. Vad söker din målgrupp på? Vilka ord och termer använder de?

Du behöver hitta relevanta sökord som du kan marknadsföra dig med. Det finns många olika tjänster som erbjuder sökordsanalys. De flesta av dem är betaltjänster. Det finns några som är kostnadsfria men då är man oftast begränsad till antal sökningar eller får begränsad information. Personligen kan jag rekommendera att lägga pengar på sökordanalys i början. Det är inget som du måste ha hela tiden men kan vara väldigt användbart om du vill lyckas med e-handel.

Viktigt att också kolla trafiken om det är något folk faktiskt söker på. Är det låga sökvolymen kan det vara bra att tänka efter om det är värt att satsa just på den produkten med det sökordet. Är det värt att starta en e-butik om det inte finns någon efterfråga?

Namn

Företagsnamn, namn på e-butik och domännamn.

Om möjligt försök att ha samma namn överallt. Om domännamn är redan upptaget så försök att hitta något som är relevant. Om du säljer växter på nätet så vill du inte ha domännamn som är böcker.se. Domännamnet ska avspegla verksamheten och dina produkter eller tjänster.

För att förtydliga så har inte domännamnet direkt påverkan på SEO. Däremot kan domännamnet ha påverkan på CTR ( Click-through rate) eller Bounce rate. Kort sagt ha relevant namn för det kommer du tjäna på i längden.

Vi hjälper dig att lyckas med ehandel digitalpartner

Tänkte också på följande saker när du brainstormar namnet:

Kolla konkurrenternas namn

Du vill inte att dina kunder väljer att klicka på konkurrentens namn då de knappt ser någon skillnad i era namn. Så undvik att hela något i likhet med dina konkurrenter.

Lätt att skriva och uttala

KISS – keep it stupid simple. Krångla inte till det för dina kunder. Det är ingen stavningstävling. Det ska vara lätt och skriva och uttala.

Lätt att komma ihåg

Det ska vara lätt att komma ihåg. Du vill inte att dina kunder glömmer bort dig på grund av ditt namn. Så även här, enkelhet är din kompis.

Kort

Människor har gränser i sitt minne. Förenkla för din kund att komma ihåg ditt domännamn.

Registrera även fel stavningar.

Det kan hända alla. Man råkar skriva fel eller lägga till någon fel bokstav. Det kan vara till din fördel att du registrerar även felstavningar för att din kund till slut ska ändå hamna på din hemsida.

Bygg upp kundbas

Även om du ännu inte lanserat din e-handel så kan du få potentiella kunder att skriva upp sig på din mejllista. Det kan vara för att få exklusivt öppningserbjudande eller helt enkelt få information om själva lanseringen. Det ger dig möjlighet att skapa en kunddatabas. Med hjälp av kunddatabasen kan du skräddaranpassa erbjudanden efter dina kunder. Med andra ord är din kunddatabas är guldgruva för att lyckas med e-handel. Du anpassar dina erbjudanden och bygger upp relation med din kund eller potentiell kund.

Det är otroligt viktigt att du håller koll på GDPR i samband med det. Att du rensar det om kunden inte längre vill ta emot dina nyhetsbrev via e-post.

Dina möjligheter för att lyckas med din e-handel ökar enormt när du kan sortera efter vilka kunder som handlar mycket eller lite. Kanske finns det ett köpmönster som du kan hitta och dra nytta av?

Jag vet att det kan låta som överkurs och det är det också. Men det går att lära sig det mesta.

Är du redo att lyckas med din e-handel?

Detta var den sista delen i serien om e-handel. Jag hoppas att du har tagit till några punkter som du kan ha nytta av i framtiden.

Avslutningsvis vill jag påpeka att det ändå ligger i din inställning. Har du en stark vision och tro på dig själv och ditt företag så kommer man långt på det. Allt annat som uppbyggnad av e-handel, digital marknadsföring eller sökordsanalys kan vi hjälpa dig med mig. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar så bokar vi ett möte.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Copyright © 2024  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram