Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Mobilanpassad hemsida

20 januari, 2021

Vad är det som är så speciellt med en mobilanpassad hemsida? Ingenting, men i dagens samhälle är det något man tar förgivet att det ska finnas.

Vårt moderna och en aning stressade samhälle är bokstavligen på språng. Man vill hinna med mycket saker och kanske är det så att det förväntas av oss? Så hur kommer den mobilanpassade hemsidan in i bilden? Enkelt. Människor på språng passar på och klämmer in saker att kolla upp, att beställa eller att boka… Därför är det viktigt för dig och ditt företag att du ska kunna erbjuda en snabb och mobilanpassad hemsida.

Då mobilens skärm är betydligt mindre än en vanlig desktop tänk på vad vill att kunden ska kunna se när han eller hon loggar in på din hemsida.

Det bästa du kan göra för din att verkligen anpassa hemsidan efter mobilen. Med andra besökaren ska inte se samma hemsida i mobilen som via en vanlig desktop.

Glöm inte att Google rankar din sida högre om den är mobilanpassad.

Du har även större chansen att dina nya kunder hittar dig i den lokala sökningen. E-handel i all ära men ibland behöver man hitta en butik och köpa produkten där och då. Därför är det viktigt att bli sydd för kunder som är i närheten.

Kan nämna lite kort att lokalsökning kan göras om du har ett företag där kunden kan möta dig personligen. Det kan vara en fysisk butik, restaurang eller kanske fik. Kan du möta din kund i verkligheten så glöm inte att registrera ditt företag hos Google My Business.

En viktigare sak att tänka på kring mobilanpassad hemsida är att inte tappa några interna länkar. Om man jämför en desktophemsida så innehåller den i snitt 61 länkar i jämförelse med 54 länkar på den mobilanpassade hemsidan. Du ska mobilanpassa hemsidan och inte länkar. Det är viktigt att ha i åtanke eftersom mindre länkar kan försämra relevans och innehåll. Då Google under senaste åren har ”förflyttat” indexeringen till den mobilanpassade hemsidan. Med andra ord, det Google ser på din mobilanpassade hemsida är det Google ser på din hemsida och det är det som kommer att vara till grund för rankningen.

DIN MODERNA WEBBYRÅ FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING.

Vi finns på Instagram, LinkedIn och Facebook. Följs oss där för mer tips, inspiration och helt enkelt goda råd. Där kan ni även ställa frågor till oss och delta i våra quiz och undersökningar.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Företagarna representerar över 60 000 företag över hela Sverige, deras mål är att ge företag bättre förutsättningar att lyckas. Vi är medlemmar för att vi anser välmående företag gynnar både Sverige & befolkningen.

Handelskammaren Mälardalen är en organisation som företräder regionens företag både lokalt och internationellt. Vi är medlemmar för att stötta deras arbete och för att bredda vårt nätverk.

Nyföretagarcentrum i Örebro är en organisation som hjälper nya företagare från affärsidé till fungerande bolag. Vi är medlemmar för att stötta tillväxten av nya bolag i Örebro Län.

Örebro Hockey spelar i Svenska Hockeyligan (SHL)  och kämpar för sin första SM-titel. Vi sponsrar Örebro hockey för stödja idrotten i Örebro Län.

Copyright © 2023  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram