Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

3 Google verktyg som är avgörande för ditt företag

18 februari, 2021

Idag kommer vi att prata om Google verktyg om du inte kan klara dig utan.

Dessa Google verktyg är gratis och passa bra även för nybörjare.

Google Ads

Verktyget tillåter dig att marknadsföra dina produkter eller tjänster på Google. Du kan välja marknadsföra ditt företag för specifika målgrupper, under specifika tidpunkter eller dagar. Då Google är världens största sökmotor är det värt att påpeka att du kan nå en fantastisk mängd människor. Dina annonser visas under sökrutan i samband med en sökning. Den största fördelen med det är att du betalar endast för resultat då annonserna kostar endast i samband med att någon klicka på dem.

Google Analytics

Verktyget är lite klurigare. Här kan det ta tid för användaren att komma in i det. Här kan du ta reda på vilka av dina sidor som driver mest trafik, hur många besök får du varje dag eller kanske hur många av dessa är unika besökare. Med andra ord, du kan spåra det mesta. När du har lärt dig att dra nytta av data så kan du sätta upp alla möjliga spårningar som är relevanta just för dig och ditt företag. På samma sätt som du även förstår data som du har framför dig.

Google My Business

Detta verktyg har ingen direkt effekt på din digitala marknadsföring. Men det innebär inte att du kan strunta i det, snarare tvärtom! Den hjälpen kunden att hitta dig offline, där kunden är för stunden. Med hjälp av Google My Business får ditt företag en presentation på Google som syns i samband med sökningar på Google och även Google Maps. Med andra ord syns ditt företag på den lokala marknaden. Enligt statistiken leder 78% av lokalsökningen till ett offline köp dvs att kunden handlar i butik.

Google My Business är superenkel att sätta upp men det tar lite tid att komma igång med verktyget. Men det är värt besväret! Så tveka inte och skaffa det om du inte redan har det.

För att sammanfatta

Med hjälp av dessa Google verktyg kan du vara tillgänglig för dina kunder när de behöver dig, tolka vad som funkar inte och inte funkar för ditt företag samtidigt som du även lärt dig att synas på den lokala marknaden där kunden kan lätt hitta dig på plats.

Självklart kan det ta tid och energi att sätta upp allt detta själv men det är därför vi är här. Ta kontakt med oss om du vill veta hur vi kan hjälpa ditt företag.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Copyright © 2024  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram