Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Threads - Det nya sociala mediet

malou
8 januari, 2024

Metas senaste sociala medieplattform Threads blev efter att ha nått 100miljoner medlemmar på mindre än en vecka den snabbast växande appen! För er som ej har hunnit testa Threads än får ni här en introduktion.

Vad är Threads?

Threads är en textbaserad sociala medier plattform byggt av instagram teamet. Appen är utformad för att starta samtal och meningen med plattformen är att den ska främja diskussioner kring specifika ämnen eller idéer.

Hur fungerar appen?

  • Man loggar enkelt in i appen med hjälp av sitt instagram konto.
  • I appen finns två olika flöden, ett där du kan se personerna du följer och ett "för dig" flöde där du kan se en blandning av de du följer och rekommenderat innehåll.
  • I appen kan man sen skriva inlägg med maximalt 500 tecken och inkludera länkar, foton, gifs och upp till 5 minuter långa videos.
  • Du kan även göra små undersökningar i appen med upp till 4 svarsalternativ.

Ett decentraliserat internet

Meta planerar att göra plattformen kompatibel med ActivityPub, den öppna sociala nätverksprotokollet som etablerats av World Wide Web Consortium (W3C). Detta skulle innebära att människor som använder andra kompatibla appar ska kunna följa och interagera med människor på Threads utan att ha ett Threads-konto, och vice versa. Så om du har en offentlig profil innebär detta att dina inlägg skulle vara tillgängliga från andra appar, vilket leder till att du kan nå nya människor utan att behöva ha konton på flera plattformar. Något som skulle kunna vara en stor fördel för marknadsförare och företag som då kan nå fler människor med mindre ansträngning.

Vad ska man ha Threads till?

Threads är en social medieplattform som fokuserar på att underlätta konversationer och interaktion kring specifika ämnen. Det kan användas för att skapa och delta i diskussioner, dela tankar och idéer, samt nätverka med personer som har gemensamma intressen. Som företag skulle man kunna använda den för att hitta och integrera med personer som är intresserade av det man gör. I nu lägget verkar Threads vara en lättsam app med mycket humor delas så för att passa in där tror jag man bör ha en liknande approach.

Behöver ni hjälp med era sociala medier?

Behöver ni hjälp med er digitala strategi? Då kan ni kontakta oss!

Ni kan också läsa mer här.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Företagarna representerar över 60 000 företag över hela Sverige, deras mål är att ge företag bättre förutsättningar att lyckas. Vi är medlemmar för att vi anser välmående företag gynnar både Sverige & befolkningen.

Handelskammaren Mälardalen är en organisation som företräder regionens företag både lokalt och internationellt. Vi är medlemmar för att stötta deras arbete och för att bredda vårt nätverk.

Nyföretagarcentrum i Örebro är en organisation som hjälper nya företagare från affärsidé till fungerande bolag. Vi är medlemmar för att stötta tillväxten av nya bolag i Örebro Län.

Örebro Hockey spelar i Svenska Hockeyligan (SHL)  och kämpar för sin första SM-titel. Vi sponsrar Örebro hockey för stödja idrotten i Örebro Län.

Copyright © 2024  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram