Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

6 enkla tips för att skapa content i sociala medier

23 juni, 2021

Att skapa content som väcker uppmärksamhet kan ibland vara en utmaning. Men med ett tydligt syfte och struktur blir det mycket enklare!

Tydlig strategi

Innan du börjar skapa content behöver du ha en tydlig strategi. Den bör innehålla ett syfte, målgrupp, kanaler, innehåll och mätpunkter. Många skippar den här delen men det är en viktig del för att sedan kunna mäta hur bra dina inlägg presterar. Om du inte har ett syfte hur vet du då att du uppnått målen? Och hur mäter du prestationer utan bestämda mätpunkter? Genom en tydlig strategi sätter du upp en struktur som kommer gynna dig igenom hela arbetet.

6 tips

1. Välj format efter kanal. Olika format presterar olika bra i olika kanaler. Genom att anpassa formatet efter kanal ökar dina möjligheter för ett väl presterande inlägg.

2. Välj ett nischat ämne som du kan och prata om det.

3. Se till att inlägget har ett syfte. Tryck inte in för mycket information på samma gång.

4. Säg det viktigaste först. På så sätt fångar du uppmärksamheten direkt.

5. Använd data för att förstå vad som går bra och vad som inte funkar.

6. Skapa content flera gånger i vecka och våga utmana dig själv med innehållet!

Vill du har hjälp med att öka prestationen på ditt företags sociala medier? Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig!

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Företagarna representerar över 60 000 företag över hela Sverige, deras mål är att ge företag bättre förutsättningar att lyckas. Vi är medlemmar för att vi anser välmående företag gynnar både Sverige & befolkningen.

Handelskammaren Mälardalen är en organisation som företräder regionens företag både lokalt och internationellt. Vi är medlemmar för att stötta deras arbete och för att bredda vårt nätverk.

Nyföretagarcentrum i Örebro är en organisation som hjälper nya företagare från affärsidé till fungerande bolag. Vi är medlemmar för att stötta tillväxten av nya bolag i Örebro Län.

Örebro Hockey spelar i Svenska Hockeyligan (SHL)  och kämpar för sin första SM-titel. Vi sponsrar Örebro hockey för stödja idrotten i Örebro Län.

Copyright © 2023  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram