Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Gratis SEO guide 2022

19 oktober, 2019
viktor
En komplett och gratis SEO guide 2022 hittar ni längre ned. Inlägget är skrivet 2019 men uppdaterat både 2020 och 2021 med nytt material.

10 tips för att lyckas med sökmotoroptimering!

 1. Snabbhetsoptimera din hemsida - On-page SEO (fram till punkt 9).
 2. Gör hemsidan helt mobilanpassad - Responsiv hemsida.
 3. Tänk alltid på användarvänlighet - User experience (UX-design).
 4. Skriv mycket och relevant innehåll - Content is king!
 5. Använd många rubriker och tagga dem - H1 till H6.
 6. Glöm inte att optimera bilderna - Rätt namn, fil-format & storlek.
 7. Gör en nyckelordsanalys och fyll i unik metadata på varje sida!
 8. Namnge varje sida på din hemsida rätt - SEO vänliga URL-er.
 9. Skapa Google-konton - Google my business, Google Search Console & Google Analytics.
 10. Samla in länkar från andra hemsidor och bloggar - Off-page SEO.

Vill du få en komplett och gratis SEO guide skickad till dig?

Varsågod! Vi skickar en gratis SEO Guide 2022 till dig, fullproppad med tips och tricks för att lyckas med sökmotoroptimering. Den här guiden är gjord till dig som har en hemsida genom WordPress. Men många tips är generella och fungerar lika bra på alla plattformar.

Fyll bara i din mailadress nedan för att få tillgång till hela SEO guiden!

Självklart går det att avprenumerera när som helst. Men vi skickar tips en gång per månad inom områdena Google, Facebook, hemsidor och Instagram mm. Så vi rekommenderar dig att fortsätta prenumerera!

Fortsättning med tips för dig som vill sökmotoroptimera din hemsida!

1. Snabbhetsoptimera din hemsida

Snabbhet är en av de viktigaste faktorerna för att nå resultat på Google. Men det är minst lika viktigt för att inte dina besökare ska tröttna och lämna!

Välj rätt webbhotell

Det finns en anledning till att vissa webbhotell är dyrare än andra. En av anledningarna är för att bättre webbhotell ger snabbare hemsidor.

Använd caché-plugin

För dig som använder WordPress finns det olika plugin som hjälper dig att få en snabbare hemsida. Caché-plugin rensar bland annat bort onödig kod som försämrar prestandan.

Optimera bilderna

Har man en tung hemsida med bland annat stora bilder så blir hemsidan seg. Komprimera bilderna och använd rätt bildstorlek så kan ni spara sekunder på laddtiden!

2. Gör hemsidan helt mobilanpassad

Idag kommer mer än hälften av alla besök från mobila enheter. Dessutom har google börjat indexera hemsidor som "mobile first". Därför är det oerhört viktigt att ha en responsiv hemsida. Ni hittar fler tips sökmotoroptimering i SEO guide 2022!

3. Tänk alltid på användarvänlighet

Det är inte bara besökarna som vill att din hemsida är användarvänlig. Det vill Google också att den är, för om hemsidan inte är användarvänlig så försämras din Page Authority. Exempel på användarvänlighet är tydlig navigering, rubriker och enkelt att hitta kontaktuppgifter.

4. Skriv mycket och relevant innehåll

Google gillar text men användare gillar inte för mycket text. Här är det viktigt att hitta en balans och göra styckena små och luftiga. Stycka upp styckena med beskrivande rubriker. För alla besökare vill inte läsa allt innehåll, det räcker ofta att scanna av vissa rubriker. Inte heller ska raderna vara för långa, tänk komprimerat när du skriver dina texter. Glöm inte att skriva värdefullt innehåll som besökarna tycker är intressant!

5. Använd många rubriker och tagga dem

Använd mycket rubriker och gärna stora. Rubrikerna ska vara så beskrivande att besökaren knappt ska behöva läsa texten. Inkludera nyckelorden i rubrikerna och glöm inte att tagga dem.

H1 rubrik

Max en H1'a per sida, det är den viktigaste rubriken på hela sidan.

H2 rubrik

Använd 2-3 stycken H2'or, dessa ska vara näst viktigaste rubrikerna.

H3 rubrik

Kan användas flera gånger på varje sida.

Sen finns det H4, H5 och H6-rubriker, men dessa behöver du sannolikt inte använda. De kan användas till mindre viktiga rubriker som t.ex. Om oss, kontakta oss och våra tjänster.

6. Glöm inte att optimera bilderna

 • Välj rätt filformat - JPG, PNG eller JPG2000.
 • Anpassa bildens storlek till vart den ska placeras.
 • Komprimera bilden, bilden ska väga max 200kb.
 • Namge bilden rätt, kopplat till vad sidan handlar om.
 • Glöm inte att lägga till Alt-attribut, som beskriver bilden.

7. Gör en nyckelordsanalys och fyll i unik metadata på varje sida

Nyckelord eller keywords som det heter på engelska är viktiga om du ska nå framgång på Google. Ta reda på vad din kundgrupp söker efter och optimera dina sidor efter det. Mer tips om nyckelord finner ni i gratis SEO guide 2022!

8. Namnge varje sida på din hemsida rätt

När du namnger sidor så är det viktigt att tänka på hur du skriver url'en. Få gärna med nyckelordet i url'en och ha inte med tecken som ?, # och _ använd istället - mellan ord.

Exempel på en bra url: https://www.digitalpartner.se/kompetens/digital-marknadsforing/sokmotorer//

9. Skapa Google-konton

Google My Business

Används som din företagssida på Google och det gör ditt företag synligt på maps och på lokala sökningar.

Google Search Console

Gör att du kan hålla koll på vad folk söker på för att hamna på din hemsida. Här går det även att se vilka av dina sidor som rankar högst på Google!

Google Analytics

Ett måste för att hålla koll på hur din hemsida presterar. Det ger dig statistik på hur många besökare ni har och hur de beter sig på din hemsida och mycket mer.

10. Samla in länkar från andra hemsidor och bloggar

Off-page SEO är viktigt för att göra din hemsida trovärdig i Google's ögon. Men tänk på att bloggarna som länkar till dig måste vara relevanta. En blogg som handlar om hundar passar inte så bra för ett företag som erbjuder digital marknadsföring.

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Företagarna representerar över 60 000 företag över hela Sverige, deras mål är att ge företag bättre förutsättningar att lyckas. Vi är medlemmar för att vi anser välmående företag gynnar både Sverige & befolkningen.

Handelskammaren Mälardalen är en organisation som företräder regionens företag både lokalt och internationellt. Vi är medlemmar för att stötta deras arbete och för att bredda vårt nätverk.

Nyföretagarcentrum i Örebro är en organisation som hjälper nya företagare från affärsidé till fungerande bolag. Vi är medlemmar för att stötta tillväxten av nya bolag i Örebro Län.

Örebro Hockey spelar i Svenska Hockeyligan (SHL)  och kämpar för sin första SM-titel. Vi sponsrar Örebro hockey för stödja idrotten i Örebro Län.

Copyright © 2024  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram