Månadens deal

En video skapar värde!

Ta mig till kampanjen

Schemalägg en händelse (story) på Instagram och Facebook [2021]

3 september, 2021
viktor

Visste du att det nu är möjligt att schemalägga händelser i förväg på Instagram och Facebook? Hur praktiskt som helst!

Tell (show) me a Story

Sedan Instagram introducerade Stories (händelser på svenska) år 2016 har det blivit väldigt populärt. Man kan säga att funktionen kopierades från Snapchat och då båda koncepten går ut på att en bild eller video endast är tillgänglig under en viss tid. Den bakomliggande idén är att det ska kännas fräscht och i nuet.

Det har länge varit möjligt och väldigt praktiskt att skriva vanliga inlägg i förväg och se dem automatiskt läggas upp på Facebook och Instagram, inte minst vid semestertider. Schemaläggning finns i Facebook Business Suite, men tjänster som Buffer, Later och HootSuite erbjuder mer ingående verktyg för social media managers där de enkelt kan få en klarare bild av hur flödet kommer se ut och analyser av följarnas beteenden. Samma helautomatiska funktion för händelser har inte funnits -- förrän nu!

Facebook har satsat en del på att utveckla sin Business Suite och genom att erbjuda schemaläggning av både vanliga inlägg och händelser blir det mer attraktivt att lägga tiden där i stället för betaltjänster. Att Reels är mer inne idag än Stories, ja det är en annan historia...

Så här gör du för att schemalägga en händelse på Instagram och Facebook:

  1. Logga in på https://business.facebook.com/ och välj det konto som händelsen ska schemaläggas på.
  2. Välj Skapa händelse.
  3. Välj lägg till mediefiler och hitta materialet du vill dela. Tänk på att för händelser är det är bäst med bilder och videor i porträttläge.
  4. Nu kan du förhandsgranska händelsen och välja om den ska publiceras både på Facebook och Instagram eller bara på den ena. Det går också att beskära bilden samt lägga till text och dekaler. Har kontot över 10 000 följare går det även att lägga till en swipe up/CTA (länk).
  5. Klicka på pilen bredvid Publicera händelse, då öppnas det smått magiska valet Schemalägg händelse!
  6. Notera att tiden skrivs in med AM/PM, för 19:30 gäller alltså 07:30 PM.
  7. Klicka på Spara och Schemalägg händelse. Klar!
  8. Nu kan du hitta de schemalagda händelserna under Inlägg och Händelser. Här finns det även en felstavning!

Se bilderna här nedanför om du inte hittar, lycka till!

Få en gratis SEO guide för 2022

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotoroptimeringsguide helt kostnadsfritt!

Fyll i din Emailadress

Bli en partner du med!

Vi har ett stort utbud av tjänster inom webbutveckling, digital marknadsföring och digital strategi. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att ta ert företag till nästa nivå.

Företagarna representerar över 60 000 företag över hela Sverige, deras mål är att ge företag bättre förutsättningar att lyckas. Vi är medlemmar för att vi anser välmående företag gynnar både Sverige & befolkningen.

Handelskammaren Mälardalen är en organisation som företräder regionens företag både lokalt och internationellt. Vi är medlemmar för att stötta deras arbete och för att bredda vårt nätverk.

Nyföretagarcentrum i Örebro är en organisation som hjälper nya företagare från affärsidé till fungerande bolag. Vi är medlemmar för att stötta tillväxten av nya bolag i Örebro Län.

Örebro Hockey spelar i Svenska Hockeyligan (SHL)  och kämpar för sin första SM-titel. Vi sponsrar Örebro hockey för stödja idrotten i Örebro Län.

Copyright © 2023  Digitalpartner Europe AB.
pencilenvelopegraduation-hatbookusersmap-markersmartphonebubble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram